Beleef een culinaire avond uit bij de gloednieuwe vestiging van Grand Café BANKA in Heerde. Je geniet hier van een heerlijk 3-gangendiner met vrije keuze van de kaart. Ideaal om gezellig uit eten te gaan met je familie, geliefde of vrienden. De gastvrije bediening zorgt voor een warm welkom en dat het je aan niets ontbreekt. Smakelijk eten!
3-gangendiner
Voorgerecht
Soepen:
- Tomatensoep
bosui en gehaktballetjes - Zwolse mosterdsoep
met of zonder zalm - Veluwse kippensoep
kip, vermicelli en groente
Soepen worden geserveerd met ambachtelijk desembrood en boter
Vega:
- Champignons uit de oven
met knoflook, room en gegratineerde mozzarella - Halloumi & avocado
geitenkaas met sla en tomaat - Bietencarpaccio
gemarineerde rode biet, Grana Padano, pompoenpitten, komkommer en balsamico
Vlees:
- Carpaccio Italiano (+ €5)
dungesneden runderlende met truffelmayonaise, Grana Padano en pompoenpitten - Beef Tataki (+ €6)
rundvlees, sesamcrunch, wakame en pozu-mayonaise
Vis:
- Gerookte zalm (+ €5)
avocado, limoendressing en lente-ui - Zalm sashimi (+ €6)
wakame, sesamcrunch, wasabimayonaise en ketjap - Gamba's ajillo (+ €6)
knoflookolie, Spaanse peper, lente-ui en paprika
Hoofdgerecht
Vlees, vis en gevogelte:
- Kip piri piri
chilisaus, bosui, tomaat en ui, geserveerd met rijst - Gegrilde halve kip
krokante gebraden kip met groenten en appelmoes - Fish and chips
een echte Britse klassieker - Rivierenlander runderburger
frisse sla, tomaat, augurk, cheddar en bacon - Saté van kippendijen
van de grill met satésaus, kroepoek, atjar en gefrituurde uitjes - Ossenhaaspuntjes teriyaki (+ €5)
met gebakken groenten en rijst - Kalfsschnitzel (+ €5)
krokante kalfsschnitzel met groenten en citroen - Goulash à la BANKA (+ €6)
rijk gevuld met aardappel, groente, rundvlees en geserveerd met rijst - Zeebaarsfilet (+ €6)
in de boter gebakken, groenten van het seizoen, kruiden en citroen - Noorse zalmfilet (+ €7)
op de huid gebakken, met groenten van het seizoen - Biefstuk ossenhaas (+ €8)
in boter gebakken, geserveerd in eigen jus - Runder ribeye (+ €8)
in boter gebakken, met groenten van het seizoen en kruidenboter
Vlees-, gevogelte- en visgerechten worden standaard geserveerd met aardappelgarnituur en groenten van het seizoen
Vegetarisch:
- Quiche méditerranée
geitenkaas, spinazie, zongedroogde tomaat en pijnboompitten
Pasta:
- Penne carbonara
met champignons, ui, spekjes en knoflook - Fettucine truffel
met truffel en champignons - Penne zalm (+ €5)
met spinazie, champignons en tomaat - Fettucine gamba's (+ €7)
met truffel, champignons en gamba's
Maaltijdsalade:
- Geitenkaas (uit de oven)
met olijven, honing, walnoten, rode ui, komkommer en tomaat - Zalm & avocado
gemarineerde zalm met rode ui, avocado, limoenmayonaise en kappertjes - Oosterse salade
kipdijen in ketjap, rode ui, sperziebonen, komkommer, cashewnoten en tomaat
Maaltijdsalades worden geserveerd met ambachtelijk desemvloerbrood en boter
Nagerecht
- Crème brûlée
zachte vla met een gekaramelliseerde suikerlaag - Salted caramel panna cotta
met Tony Chocolonely - Dame blanche
vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom - IJscoupe BANKA
vanille-ijs met fruit, slagroom en aardbeiensaus - Kinderijsje
2 bolletjes vanille-ijs met slagroom - BANKA koffie
sterke, hete koffie met een vleugje karamel, Baileys en slagroom - Cheesecake (+ €2)
met warme bosbessen - Tiramisu (+ €3)
biscuit, cacao, mascarpone en koffie - Lavacake met vanille-ijs (+ €3)
chocoladecakeje met warme vulling
Bovenstaand menu is een voorbeeldmenu en wisselt regelmatig op basis van dagverse ingrediënten en seizoensproducten