Genieten van een heerlijk diner aan het water? Dat doe je bij Brasserie de Veerpoort! Bij dit sfeervolle restaurant geniet je van een verrukkelijk 3-gangendiner à la carte. Er wordt gewerkt met verse ingrediënten van topkwaliteit, zodat jouw smaakpapillen worden verwend. Kom je vanuit Gelkenes? Neem dan de veerpoort die recht naast de brasserie zit, handig! Kom langs met je favoriete gezelschap en beleef samen een smakelijke avond uit!
3-gangendiner
Voorgerecht
Voorgerechten:
- Brood met smeersels van Bakkerij Kok
met kruidenboter en aioli - Carpaccio
met snippers van oude kaas, rucola, cherrytomaatjes, truffelmayonaise en pijnboompitten - Carpaccio Asian style
met wasabimayonaise, wakame, furikake en nori cashew-crunch - Calamares
in tempura gebakken inktvisringen met aioli en chimichurri - Spies van oosterse zalmfilet (+ €2)
met satésaus, cassave en zoetzure atjar - Sissende garnalen (+ €3)
stoofpotje met hete gamba's in piri piri-saus en knoflook, geserveerd met brood - Visproeverij (+ €4,50)
met gerookte zalm, gerookte paling, gemarineerde gamba's, tonijnsalade en roomkaas met brood
Soepen:
- Tomatensoep
met basilicum en mascarpone - Uiensoep
met stokbroodje en gruyère-kaas
De soepen worden geserveerd met wit of bruin brood en roomboter
Salades:
- Warme geitenkaas
met peertjes, walnoten, honing, kruidendressing en balsamicostroop - Crispy chicken salade
met krokante kip, gerookte spek, gekookt ei, caesardressing en snippers van oude kaas
Hoofdgerecht
Vleesgerechten:
- Buikspek
zachtgegaarde buikspek met black pepper glace - Schnitzel Veerpoort
met tomaat, gebakken champignons, ui en gruyère-kaas - Iberico rib fingers
met malse rib fingers van iberico-varken, pulled pork-saus, gefruite ui en cashew - Beefburger
met klassieke burger van het Waardse rund, bacon, cheddar, sla, tomaat, augurk en ketchup - Ossenhaaspuntjes
met ossenhaaspuntjes 'uit het pannetje', gebakken ui en champignons in sesamsaus - Saté van kippendijen
met satésaus, krokante uitjes, cassave en zoetzure atjar - Biefstuk van de kogel (+ €2)
met gebakken ui en champignons - Tournedos (+ €5)
met gebakken ui en champignons - Tournedos Bali (+ €6)
gebakken in een jus van sambal badjak, met gebakken ui en champignons
Visgerechten:
- Kibbeling
van verse kabeljauw met remoulade-, cocktail- of knoflooksaus - Lekkerbek
van verse kabeljauw met remoulade-, cocktail- of knoflooksaus - Zalmfilet (+ €2)
op de huid gebakken zalmfilet met een spicy tomatencrunch, wakame en romige basilicumsaus
Vegetarische gerechten:
- Vega groenteburger
met vegetarische burger, cheddar, spiegelei, rucola, augurk, tomaat en barbecuesaus - Vegan schnitzel
met gebakken tomaat, ui en champignons
De hoofdgerechten worden geserveerd met verse frites, mayonaise en salade
Nagerecht
- Chocolade lava cake
warm chocoladetaartje met vloeibare chocoladevulling, vanillesoftijs, karamelsaus en slagroom - Dame blanche
met vanillesoftijs, slagroom en warme chocoladesaus - Milkshake deluxe
keuze uit aardbei, banaan, vanille, chocolade en pistache, met slagroom - Kersen-monchoutaartje
met vanillesoftijs en slagroom - Lady citroen
met citroencrème, mascarpone, ijs en mangosaus - Bombe mango
gevuld met mangosorbetijs en geserveerd met chocolademousse - IJscoupe apple pie
met softijs, stroopwafelstukjes, fruitcocktail van appel en kaneel en slagroom - IJscoupe cherry crumble
met softijs, Bastogne-crumble, fruitcocktail van kersen en slagroom - IJscoupe caramello
met softijs, karamelsaus, Bastogne-crumble, blokjes karamel en slagroom - Likeur koffie
- Irish met Jameson whiskey
- Italian met Amaretto di Saronno
- Spanish met Licor43
- French met Grand Marnier