Dompel jezelf onder in een unieke gastronomische ervaring bij Cascade Restaurant in Brussel. Geniet van een 2- of 3-gangendiner à la carte, wat wordt klaargemaakt met zorg en passie. Laat je verleiden door authentieke Armeense smaken, verfijnde specerijen en verse ingrediënten die je smaakpapillen zullen prikkelen. Elke hap vertelt een verhaal en elk gerecht zorgt voor een culinair avontuur. Geniet van een fijne avond in een warme sfeer!
2- of 3-gangendiner à la carte
Bij het 2-gangendiner kun je kiezen uit een voor- en hoofdgerecht
Voorgerecht
- Armeens voorgerecht
verschillende soorten kaas en gemengde verse groenten - Schaal met olijven
diverse olijven met peper - Armeense kazen
selectie van traditionele kazen - Armeense vleeswaren
pastirma en sucuk - Groente pickles
met groenten - Auberginerolletjes
geroosterde aubergines gevuld met kippenvlees - Lavash
Armeens plat brood - Armeens dipsausje
auberginekaviaar, lecsó en gemarineerde wortelsalsa - Tzatziki
verse yoghurt met komkommer, knoflook en dille
Hoofdgerecht
Soepen:
- Borscht
rode soep met runderkool, wortelen, rode biet en aardappelen - Spas
romige yoghurt- en tarwesoep - Rodebonensoep
milde en stevige bonensoep - Erwtensoep
erwtensoep met een Armeens tintje
Salades:
- Caesarsalade
knapperige sla, geroosterde kip, Parmezaanse kaas, overgoten met een Caesardressing - Caesar met scampi
knapperige sla, scampi, Parmezaanse kaas en Caesardressing - Zomerse salade
een salade met tomaten en komkommers, opgemaakt met rode uien en groene pepers - Griekse salade
frisse salade met tomaten, komkommers, rode uien, groene paprika, Griekse olijven en zachte feta - Cascade
sappige kipfilet, appels en rode uien - Vostan
geroosterde aubergine met knoflooksaus - Florence
Griekse yoghurt verdeeld met een fijne basilicumtopping en een garnering van paprika
Traditionele gerechten:
- Kool dolma
koolrollade gevuld met gehakt en rijst - Dolma met wijnbladeren
wijnbladeren gevuld met gehakt en rijst - Chakchouka
eieren in zelfgemaakte tomatensaus - Blinchik
gekruid gehakt gewikkeld in een Armeense pannenkoek - Aardappelmantel
aardappelen en rode uien, gebakken in olie - Aardappelmantel met buikspek
gebakken aardappelen met buikspek en rode uien - Harisa
Armeense stoofpot van kip en tarwe - Shkmeruli
kippenvlees met roomsaus - Gestoomde vis met aardappelen
gekruide vis, gestoomd met aardappelen
Armeense barbecuegerechten:
- Varkensvlees (4 stuks)
- Varkenskarbonades (3 stuks)
- Qyabab met kip
- Qyabab van de chef
- Kippenvleugels
- Mix van kip
- Koteletjes met bot
- Zalm (2 stuks)
- Forel
- Aardappelschijfjes
- Champignons
- Groene paprika
- Gehakte tomatenhelften (4 stuks)
- Gewoon gegrilde groenten
- Bijgerechten
- Lamskotelet (+ €10)
Armeense barbecuepakketten:
- BBQ Mix S
- 2 stuks qyababs
- 4 stuks varkensvlees
- 4 kippenvleugels
- 5 champignons
- 2 gehalveerde tomaten
- groene paprika
- aardappelschijfjes
- tomatensaus
- pitabrood
- BBQ Mix L
- 4 stuks qyababs
- 16 stuks varkensvlees
- 5 kippenvleugels
- 5 champignons
- 2 gehalveerde tomaten
- groene paprika
- aardappelschijfjes
- tomatensaus
- pitabrood
Nagerecht
- Tiramisu
huisgemaakte tiramisu met zachte, romige kaascrème en laagjes koek - Gata
traditioneel Armeens gebak gemaakt met boter, bloem en suiker - Ptichi
verschillende lagen honingkoekjes gevuld met room en bedekt met chocoladeglazuur - Baklava
traditionele baklava uit Kharabakh, een dun laagje deeg gevuld met hazelnoten en honing - Éclaire
luchtig soezendeeg gevuld met zelfgemaakte room - Mrchnabun
vertaalt uit het Armeens als “mierenhoop”, maar betekent ook “iets mysterieus” - IJs
huisgemaakt ijs, keuze uit chocolade of vanille