De Kilsdonkse Molen

Beschikbaarheid
Informatie
Foto's
Locatie
Restaurantinfo

Rondleiding Kilsdonkse Molen (75 min) + 2-gangenlunch

9.9
Perfect • 148 beoordelingen
De Kilsdonkse Molen
Heeswijk Dinther (184km)
Verkocht: 315
€21
€12,50

Samenvatting

Beleef in 75 minuten het verhaal achter de unieke molencombinatie van De Kilsdonkse Molen, met aansluitend een 2-gangenlunch in de prachtige groene setting

Beschikbaarheid

2
personen

Highlights

  • Rondleiding door De Kilsdonkse Molen en heerlijke 2-gangenlunch
  • Zie hier de inhoud van de deal
  • Een bevlogen gids leidt je in 75 minuten rond en vertelt alles over de techniek en historie
  • De unieke combinatie van een watervlucht-korenmolen en een watergedreven oliemolen vind je nergens anders in Europa!
  • Geniet daarna van een lunch met uitzicht op het prachtige water en groen van het Aa-dal
  • Geldig op zaterdag en zondag!
  • Uiteraard wordt er rekening gehouden met vegetariërs en (di)eetwensen of allergieën, vermeld deze bij je reservering

Grote kleine letters

Foto's

Locatie

De Kilsdonkse Molen
Kilsdonkseweg 4-6, 5473 KK Heeswijk Dinther
184 km van De kust
12km van treinstation

Meer info

Maak kennis met De Kilsdonkse Molen en ontdek het bijzondere verhaal achter de zeldzame molencombinatie. De watergedreven dubbele slag oliemolen, de nog aanwezige oliekelder, de grote productiecapaciteit en het gebruik van veel ijzer maakt de Kilsdonkse Molen uniek op internationaal niveau! Tijdens een tour van 75 minuten zal een bevlogen gids jou alles vertellen over de techniek en de historie. Geniet van de unieke ligging, hoor het gekraak van de werktuigen en snuif de geur op van hout en olie.

Aansluitend aan de tour mag je plaatsnemen in het horecagedeelte naast de molen voor een heerlijke 2-gangenlunch. Achter de grote raampartijen met uitzicht op het prachtige water en groen van het Aa-dal is het heerlijk vertoeven. Lekker én leerzaam: het perfecte uitje met je partner of familie! 

2-gangenlunch

  • Molenplankje, inclusief soep
    soep, 3 sneden molenbrood, serranoham, brie en gerookte zalm

Beoordelingen

9.9
Perfect
148 beoordelingen
M.
Dhr. M. Fransen
Dankzij vele vrijwilligers een succes met een heerlijke lunch.
T.
Mevr. T. Van Rijswijck
Wat een leuke en interessante rondleiding, leuke gids/molenaar. En de lunch achteraf was heerlijk, een soepje en 3 verschillende belegde sneetjes brood.
E.
Mevr. E. Borra
Echt een bijzondere belevenis! De uitleg van deze interessante en unieke molen werd door een enthousiaste ter zake kundige, vriendelijke gids, opgewekt en met ook humor, verteld. Heb me geen moment verveeld. De heerlijke goedgevulde lunchplank (eigenlijk groot langwerpig bord) samen met 2 andere gasten genuttigd en nog gezellig nagepraat! 🤩

Restaurantinfo

De Kilsdonkse Molen is een unieke combinatie van een watervlucht-korenmolen en een watergedreven oliemolen. Dit vind je nergens anders in Europa! Beleef het bijzondere verhaal achter de unieke molencombinatie met zijn oorsprong in de twaalfde eeuw. Een rondleiding in de molen is een bijzondere ervaring van techniek en historie die je wilt meemaken!

Met een ligging in het mooie Aa-dal, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen in de prachtige natuur, is De Kilsdonkse Molen het perfecte start- of eindpunt. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het grote terras aan het water en in de winter neem je plaats achter de grote raampartijen waardoor je je onderdeel voelt van het groen in de prachtige omgeving. Perfect voor een lekkere kop koffie met gebak, uitgebreide lunch of een heerlijke borrel. 

Je bent van harte welkom bij De Kilsdonkse Molen!

Restaurants in de buurt van De Kilsdonkse Molen