Genieten met jouw favoriete gezelschap in een ongedwongen dorpssfeer? Dan zit je goed bij De Roode Leeuw! Dit gemoedelijke dorpscafé in Zuid-Scharwoude is de ideale setting voor een avond vol gezelligheid. Ga voor een 3-gangendiner à la carte vol klassieke gerechten of blijf eindeloos tafelen en kies onbeperkt van de All-You-Can-Eat-kaart. Eet smakelijk!
3-gangendiner à la carte
Voorgerecht
- Gamba piri piri
met knoflook, rode peper, lente-ui en citroen - Carpaccio-tartelette
krokant carpaccio-taartje met salieolie en truffelroomkaas - Falafel
vegetarisch, Arabische kikkererwtballetjes - Steaktartaar
klassiek bereide steaktartaar met truffelmayonaise en crostini's - Korean style chicken
Koreaanse kip met een sticky saus - Sashimi van geroosterde tonijn (+ €1,50)
heerlijke rug van tonijn, geserveerd met edamameboontjes en sojamayonaise
Hoofdgerecht
- Zalmfilet teriyaki
geserveerd met een oosterse salade en spicy mayonaise - Camembert uit de oven
vegetarisch, met pesto en geserveerd met stokbrood - Saté ayam
geserveerd met oosterse salade, kroepoek en pindasaus - Surf en turf
langzaam gegaard buikspek met gamba's - Gerecht van de chef
informeer bij de bediening - Ossenhaassteak (+ €5)
200 gram, gebakken ossenhaasbiefstuk, geserveerd met truffeljus
Nagerecht
- Crème brûlée met witte chocolade
flan van witte chocolade met een laagje gekaramelliseerde suiker en een bolletje citroensorbetijs - Cheesecake van de week
informeer bij de bediening - Warme chocoladecake
een in de oven bereide cake van chocolade met gezouten karamel, 10 minuten bereidingstijd - Vanilleparfait met gekaramelliseerde noten
romig vanille-ijsdessert met gekaramelliseerde noten en karamelsaus - Appelcrumble
warme appelcompote met een crumble van speculaas, geserveerd met vanille-ijs, 10 minuten bereidingstijd
All-You-Can-Eat eindeloos tafelen
- Taco kip
met specerijen geroosterde kip, mais, guacamole en salsa - Taco gamba's
apicy gamba's, salade, guacamole en salsa - Gamba piri piri
met knoflook, rode peper en lente-ui - Carpaccio-tartelette
krokant filodeeg met dungesneden rudnvllees en truffelcrème - Pastasalade met rivierkreeftjes
met fijne groenten - Thaise aubergine (v)
gepofte aubergine, op Thaise wijze gelakt - Camembert uit de oven (v)
warme camembert uit Normandië, met rode ui - Eendenkroketjes
huisgemaakte kroketjes van eend - Huisgemaakte vegetarische lasagne
van verse tomaat, bechamel van champignons, aubergine en mozzarella en pistou, provencaalse basilicum - Geroosterde bloemkool
met olijfolie geroosterde bloemkool, met balsamico en Parmezaanse kaas - Korean style chicken
gefrituurde kippendij met een licht spicy zoete saus - Katsuka kip
Japanse gefrituurde kip met spicy mayonaise - Bressola met straciatella
gedroogd rundvlees met straciatellakaas uit Italië, met parmezaankoekjes en basilicumsalsa - Varkenshaas met serranoham
met serranoham omwikkelde medaillons van varkenshaas - Saté van kippendij
met atjar van groenten en satésaus - Tushi met kip of zalm
krokant rijstvel met sushirijst en groenten, geserveerd als taco - Pokébowl
met naar keuze zalm of tonijn en frisse groenten - Steaktartaar (+ €1)
klassiek bereid met little gem en croutons - Vitello tonnato (+ €1)
rosé gebraden kalfsvlees met tonijnmayonaise - Surf en turf (+ €2)
op de manier van Zeeuws spek bereide varkensbuik met gamba's en frisse rodekoolsalade - Lamsschouder (+ €2)
5 uur lang in de oven gestoofd op flatbread met yoghurtdip - Zalmfilet teriyaki (+ €2)
zalm gelakt met teriyakisaus, zoetzure groentensalade en soja sesam - Krokante tonijnfilet (+ €2)
in een crumble van kroepoek, en panko gefrituurde tonijnfilet - Gebraden ossenhaas (+ €2)
een kleine gebraden ossenhaas met mosterd en truffeljus