Voor een authentiek Indiaas 2- of 3-gangendiner zit je bij Krishna Vilas Hoofddorp helemaal goed! Het gezellige, enthousiaste team ontvangt je met open armen in hun prachtige restaurant. Geniet bijvoorbeeld van een Zuid-Indiase pannenkoek, luchtige dosa of verrukkelijke curry als hoofdgerecht. Alle gerechten zijn vegetarisch of veganistisch, vol van smaak en met liefde bereid. Beleef een heerlijke avond uit met je favoriete gezelschap!
2- of 3-gangendiner à la carte
kies bij het 2-gangendiner een voor- en hoofdgerecht óf een hoofd- en nagerecht
Voorgerecht
Soep:
- Tomatensoep
klassieke tomatensoep, geserveerd met broodcroutons en room - Zoetemaissoep
soep in Indiase stijl gemaakt met maïskorrels, wortel en sperziebonen, verdikt met maizena - Rasam
Zuid-Indiase, gekruide soep gemaakt van tamarinde, tomaten, kruiden en specerijen - Veg Manchow
vegetarische soep gemaakt met gemengde groenten, knoflook, gember, sojasaus en gemalen peper - Hot and sour veg
traditionele hete en zure soep gemaakt met groenten, azijn en rode of groene peper
Bijgerechten:
- Fresh garden salad
plakjes verse groenten: komkommer, tomaat, wortel en ui - Mixed vegetable raita
blokjes komkommer, tomaten en ui, gemengd met yoghurt en gekruid - Masala papad
gebakken, kruidige papad bestrooid met ui en tomaat, gekruid met Indiase kruiden
Indiase delicatessen:
- Masala vada
krokant gefrituurd hartig tussendoortje van channalinzen, geserveerd met verschillende soorten chutney - Pody idli
mini-idli's gedoopt in chili met linzenpoeder en olie/ghee, geserveerd met sambar en verschillende soorten chutney - Rasam vada
knapperige, gefrituurde hartige snack van linzen, gedrenkt in rasam en gegarneerd met blokjes ui en koriander - Onion bonda
krokant gefrituurde hartige linzensnack met ui, geserveerd met sambar en kokoschutney - Samosa
een van de meest populairste snacks uit India: gebakken pasteitje met een hartige aardappelvulling, geserveerd met speciale chutneys - Chili idli (+ €3)
Indiaas-Chinese fusionsnack met idli en chilisaus - Paneer tikka (+ €3)
populair Indiaas voorgerecht gemaakt met blokjes Indiase kwark en groenten, gemarineerd met yoghurt en kruiden en traditioneel gegrild - Malai tikka (+ €3)
populair Indiaas voorgerecht gemaakt met blokjes Indiase kwark en groenten, gemarineerd met room en kruiden en traditioneel gegrild - Honey chili potato (+ €3)
gebakken aardappelen in een sesam-honing-chilisaus die zoet en pittig is - + meer
Oosterse specialiteiten:
- Vegetable spring rolls
zelfgemaakte, geassorteerde groenteloempia - Manchurian (+ €3)
krokant gebakken bloemkool, champignon en paneer in een zoete en pittige saus, gemaakt met knoflookui, pepers en oosterse kruiden - Chili (+ €3)
paneer, paddenstoelen en babymaïs, gebakken in een pittige chili-sojasaus met pepers, ui en oosterse kruiden - Gobi 65/paneer 65 (+ €3)
heerlijk pittig, krokant gebakken voorgerecht met naar keuze bloemkool of paneer, kruiden en yoghurt - Baby corn salt & pepper (+ €3)
krokant gebakken babymaïs gegooid in soja-chilisaus, gekruid met zout en zwarte peper
Extra:
- Papad (dunne wafels van linzenmeel) (+ €0,50)
- Ghee (geklaarde boter) (+ €1)
- Poori (gefrituurd brood) (+ €1)
- Chapati (tarwebrood) (+ €1)
- South Indian Thali Accompaniments (+ €1)
- North Indian Thali Accompaniments (+ €1,50)
- Gestoomde rijst (+ €2)
- Poori, chappati of parotta (+ €2)
- Idli en vada (+ €3)
- Pulao (rijst met groenten) (+ €3)
- Batura (brood) (+ €3)
- Channa/kurma (+ €4)
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten met een prijs van €5 of lager op de kaart mag je twee keer bestellen (combineren is mogelijk)
Dosa:
- Mysore masala dosa
dunne en krokante Zuid-Indiase pannenkoek met spread van pittige rode chutney, gevuld met aardappel en masala, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Ghee roast dosa
dunne en krokante Zuid-Indiase pannenkoek, besmeerd met geklaarde boter (ghee), geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Ghee podi dosa
dunne Zuid-Indiase pannenkoek, bestrooid met chili- en linzenpoeder, besmeerd met geklaarde boter (ghee), geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Cheese masala dosa
dunne Zuid-Indiase pannenkoek, bestrooid met geraspte kaas, gevuld met aardappel en masala, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Rava onion dosa
dunne en krokante Zuid-Indiase pannenkoek, gemaakt van griesmeel, komijn, gember, koriander en groene chilipepers, gemengd met ui, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - + meer
Uthappam:
- Podi onion uthappam
zachte en luchtige dosa, bestrooid met chili met linzenpoeder en ui, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Uthappam onion
zachte en luchtige dosa met ui, gegarneerd met geraspte wortel en koriander, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Uthappam onion and tomato
zachte en luchtige dosa met ui en tomaat, gegarneerd met geraspte wortel en koriander, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Uthappam tomato and chilli
zachte en luchtige dosa met tomaat en chili, gegarneerd met geraspte wortel en koriander, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - Uthappam vegetable mix
zachte en luchtige dosa met wortel, doperwten en paprika, gegarneerd met geraspte wortel en koriander, geserveerd met plantaardige sambar en verschillende soorten chutney - + meer
Noord-Indiaas:
- Mixed vegetable curry
diverse groenten, gekookt in een traditionele Indiase mix van ui, tomaat en noten, gekruid met Indiase kruiden - Malai kofta
dumplings, gebakken in aardappelpuree en cottage cheese, geserveerd in een romige aromatische witte jus op basis van cashewnoten en room - Paneer palak
combinatie van spinazie en Indiase kaascurry, gekookt met aromatische, traditionele Indiase kruiden - Aloo gobi
aardappelen en bloemkool, gekookt in een saus op basis van ui en tomaat, gekruid met aromatische Indiase kruiden - Dal fry
linzen, gekookt met gember, knoflook, ui en tomaten, op smaak gebracht met aromatische Indiase kruiden - + meer
Indiase broden:
- Tandoori roti
Indiaas brood, gebakken van volkorenmeel in een traditionele tandoor-kleioven - Tandoori naan
Indiaas brood, gemaakt van zelfrijzend meel, gebakken in een traditionele tandoor-kleioven - Tandoori butter naan
tandoori naan, besmeerd met boter - Tandoori kulcha
populair, zacht, gelaagd, Noord-Indiaas plat brood, gebakken in een traditionele tandoor-kleioven - Tandoori butter kulcha
tandoori kulcha, besmeerd met boter - + meer
Rijst speciaal:
- Vegetable biriyani
aromatische basmatirijst gekookt met een assortiment aan groenten en geselecteerde Indiase kruiden, geserveerd met gemengde groenteraita - Vegetable pulao
aromatische, gestoomde basmatirijst gekookt met verse, in blokjes gesneden groenten en geserveerd met gemengde groenteraita - Tamarind rice
een populair Zuid-Indiaas rijstrecept van pittige, zure en gekruide rijst - Curd rice
populaire Zuid-Indiase rijst met wrongel (yoghurt) gekruid met kruiden en specerijen, geserveerd met augurk - Jeera rice
aromatische gestoomde basmatirijst gemengd met komijnzaad en vers gehakte koriander
Oosterse specialiteit:
- Vegetable hakka noodles
zachte noedels roergebakken met oosterse groenten zoals kool, wortel, ui, paprika met een vleugje sojasaus en lente-uitjes als garnering - Vegetable fried rice
gestoomde basmatirijst roergebakken met oosterse groenten zoals kool, wortel, uien en bonen, met een vleugje sojasaus en lente-uitjes als garnering - Mushroom fried rice
gestoomde basmatirijst roergebakken met blokjes champignons, ui en knoflook met een vleugje sojasaus en bosui als garnering - Paneer fried rice
gestoomde basmatirijst gewokt met blokjes kaas (paneer), uien en knoflook met een vleugje sojasaus en bosui als garnering
Kenmerkende gerechten:
- Suffed paratha
keuze uit aardappel, bloemkool of paneer, gemengd met aromatische kruiden gevuld in volkorenbrood, gebakken op een hete plaat en geserveerd met yoghurt en pickle - Poori bhaji
gefrituurd volkorenmeelbrood geserveerd met aardappelmasala en kokoschutney - Parotta kurma
gelaagd plat brood, gemaakt van zelfrijzend meel en geserveerd met een op kokosnoot gebaseerde gemengde groentecurry en raita - Chappati kurma
volkoren plat brood geserveerd met een gemengde groentecurry op basis van kokosnoot en raita - Channa batura
Channa massala is een pittige curry gemaakt van witte kikkererwten, batura is een gefrituurd, gebladereerd, Indiaas brood gemaakt van zelfrijzend meel - Tiffin combo (+ €3)
combinatie van een idli, vada, mini-masala dosa, upma/pongal en zoetigheid van de dag - South Indian Thali (+ €3)
schotel met poori, plantaardige kurma, gestoomde rijst, plantaardige sambar, (kara)kuzhambu, rasam, poriyal, kootu, yoghurt, papad, augurk en kesari of payasam - North Indian Thali (+ €3)
schotel met chappati, paneer curry, channa masala, droge groente, dal, pulao, raita, salade, papad, augurk en zoetigheid van de dag
Nagerecht
- Bread halwa
populaire soorten halwa, gemaakt met sneetjes brood, plantaardige ghee, melk en noten - Kesari
populair zoet gerecht uit de Zuid-Indiase keuken, gemaakt van griesmeel en vermicelli, gekookt met plantaardige ghee, saffraan en noten - Rasmalai
populaire Indiase zoetigheid van cottage cheese, gedrenkt in verdikte en gezoete melk, gegarneerd met noten - Kulfi
traditioneel Indiaas ijs - Choice of ice creams
keuze uit vanille-, chocolade- en aardbeienijs - + meer