Kom heerlijk genieten van een 3- of 4-gangendiner met vrije keuze van de kaart bij Gouds Glas. Goudser wordt het niet, want op de kaart vind je diverse Goudse klassiekers die het proberen absoluut waard zijn. Het moderne restaurant biedt alle ingrediënten voor een geslaagd avondje uit. Wil je extra uitpakken? Breid het diner dan uit met een extra tussengang met een heerlijk soepje en geniet 4 gangen lang van de lekkerste gerechten. Eet smakelijk!
3- of 4-gangendiner à la carte
Voorgerecht
- Steak tartaar klassiek
op traditionele wijze, met twist van de chef - Carpaccio
met rundercarpaccio, truffelmayonaise, pijmboompitjes, sjalotten, kappertjes, Parmezaanse kaas en rucola - Thaise viskoekjes
gemaakt van zalm, aardappel, bosui en koriander, met Aziatische salade en chilisaus - Tonijn tataki
met dungesneden verse Maguro-tonijn, huisgemaakte ponzusaus, wasabi, furikake en Japanse mayonaise - Rode biet carpaccio
met carpaccio van rode Hollandse oerbiet, dressing van gerookte honing, dille, mosterd, geitenkaas, walnoot, framboos en rucola - Pork belly
met srirachamayonaise, salsa met rode peper, ui, tomaat, knoflook, oregano en azijn van rode wijn - Chefs duo van zalm
met bereidingen van Schotse zalm op chefs wijze
Tussengerecht
- Kaassoep 'Gouds Glas'
met gepofte wilde rijst, bieslook, boerenbrood en boter, eventueel met gerookte zalm (+ €4) of knapperige bacon (+ €4) - Seizoenssoep
Italiaanse soep van pomodori-tomaat, met boerenbrood en boter
Hoofdgerecht
Vleesgerechten:
- Entrecote
met seizoensgroenten, aardappelgarnituur en romige pepersaus, jus de veau of knoflookboter - Mixed grill 'Gouds Glas' (per 2 personen)
wisselende mix van gegrilde vleesgerechten, met friet en mayonaise - Pulled pork cheeseburger
met huisgemaakte en langzaamgegaarde pulled pork, chorizokaas, tomatenrelish, augurk, salade en friet met mayonaise - Op eikenhout gegaarde zalm
met miso, pak soi en rijst van groene thee - Hertenbiefstuk
met in zwarte knoflook gemarineerde hertenbiefstuk, garnituur en seizoensgroenten - Tournedos (+ €4)
met seizoensgroenten, aardappelgarnituur en saus - Chateaubriand (+ €5) (per 2 personen)
met 500 gram ossenhaas, portobello, geroosterde sjalot, gekonfijte cherrytomaten, seizoensgroenten, rodewijnsaus en friet met mayonaise
Pangerechten:
- Wildzwijnstoofpot
op klassieke wijze bereid, met gremolata en aardappeldumpling - Wienerschnitzel
een Weense specialiteit, met gepaneerde kalfsschnitzel, aardappel, koolsla en citroen - Pasta ossenhaas
met pappardelle, paddenstoelen, romige mosterdsaus en Parmezaanse kaas - Chefs special
vraag aan de bediening - Paddenstoelenrisotto
Italiaanse risotto met paddenstoelen, witte wijn, Parmezaanse kaas en verse kruiden, eventueel met truffel (+ €5)
Maaltijdsalade:
- Dadels & paddenstoelen
met gemengde salade, dadels en zoetzure paddenstoelen
Nagerecht
- Karaat Giyd
met witte chocolade, bourbon vanille en passievrucht - Hit me
brownie met parfait van witte en donkere chocolade en een krokante bol gevuld met chocoladeliquid - Dame blanche
met vanille-ijs, slagroom en romige, warme chocoladesaus - Sorbet 'Gouds Glas'
met verschillende smaken sorbetijs en vers fruit - Kaasplank (+ €3)
met verschillende kazen uit het Groene hart, chutney en kaascrackers - Duo vegan dessert
laat je verrassen