Kom heerlijk genieten van een 3- of 4-gangendiner met vrije keuze van de kaart bij Gouds Glas. Goudser wordt het niet, want op de kaart vind je diverse Goudse klassiekers die het proberen absoluut waard zijn. Het moderne restaurant biedt alle ingrediënten voor een geslaagd avondje uit. Wil je extra uitpakken? Breid het diner dan uit met een extra tussengang en geniet 4 gangen lang van de lekkerste gerechten. Eet smakelijk!
3- of 4-gangendiner à la carte
Voorgerecht
- Crostini steak tartaar
steak tartaar op traditionele wijze, met een twist van onze chef - Carpaccio
rundercarpaccio, truffelmayonaise, pijnboompitten, sjalotten, kappertjes, Parmezaanse kaas en rucola - Thaise viskoekjes
gemaakt van zalm, aardappel, lente-ui en koriander, met Aziatische salade en chilisaus - Sashimi
dungesneden plakjes zalm en tonijn, huisgemaakte ponzu-saus, wasabi, furikake en wasabimayonaise - Ceviche
zeebaars, zalm, limoensap, mango, gember, granaatappel en kruidenolie - Aubergine & mozzarella toren
gepaneerde aubergine, buffelmozzarella, tomaat, Parmezaanse kaasfondue en balsamico-parels - Riso Venere
zwarte rijst op erwtenpuree, saffraancrème en gebakken aubergine - Pulled pork en Chorizo raviolo
met augurk, sesam en cashewnootjes
Tussengerecht
- Kaassoep Gouds Glas
gepofte wilde rijst, bieslook, met boerenbrood en boter, gerookte zalm (+ €2,75), knapperige bacon (+ €2,50) - Seizoenssoep
gemaakt van seizoensgroenten, met boerenbrood en boter
Hoofdgerecht
- Entrecote
- seizoensgroenten, aardappelgratin en saus naar keuze: romige pepersaus, jus de veau of knoflookboter
- Mixed grill Gouds Glas (per 2 personen)
wisselende mix van gegrilde vleesgerechten - Cheeseburger
huisgemaakte runderburger, kaas, chimichurri, sla, tomaat, rode ui, guacamole, friet en mayonaise - Op eikenhout gegaarde zalm
met aardappelpuree, Chorizo en doperwten - Tournedos (+ €4)
seizoensgroenten, aardappelgratin en saus naar keuze: romige pepersaus, jus de veau of knoflookboter - Chateaubriand (+ €5) (per 2 personen)
500 gram ossenhaas, portobello, geroosterde sjalot, gekonfijte cherrytomaten, seizoensgroenten, pepersaus, jus de veau, friet en mayonaise
Pangerechten:
- Wienerschnitzel
Weense specialiteit, met gepaneerde kalfsschnitzel, aardappel, coleslaw en citroen - Pappardelle pasta
ossenhaaspuntjes, paddenstoelen, romige mosterdsaus en Parmezaanse kaas - Rundersteak
met aardbei geïnfuseerde rundersteakmedaillons, eetbare bloemen en citroencrème - Thaise viscurry
zeebaars, garnalen, inktvis, kokosmelk, basilicum, lente-ui en jasmijnrijst - Eend & wafel
gekonfijte eendenbout met anijs, een wafel met koriander, gember en Parmezaanse kaas, gefrituurde bosui, oesterzwam en mosterdjus - Katsu curry
met tofu, komkommer, wortel en rijst
Maaltijdsalades:
- Watermeloen met gesauteerde halloumi
geroosterde bieten, bietbladeren, rucola, frambozenvinaigrette en getoaste cashewnoten - Burrata parmasalade
verse burrata met parmaham, basilicum en balsamicodressing
Nagerecht
- Tiramisu
lange vingers, espresso, mascarpone, cacao en Amaretto - Crème brûlée
huisgemaakt van bourbon vanille - Ice cream sundae
wisselende ijssmaken, cake chunks en verse slagroom - Sorbet Gouds Glas
sorbetijs met vers fruit - Plantbased dessert
duo van veganistische gerechten - Kaasplank (+ €3)
Goudse kazen uit het Groene Hart met crackers, walnoten en chutney