Maak een culinaire reis door de fantastische Indiase keuken bij Jaipur of India! Je bent van harte welkom om hier te genieten van een authentiek Indiaas 3-gangendiner. Hierbij heb je vrije keuze van de uitgebreide kaart vol Indiase specialiteiten. Ga bijvoorbeeld voor een huisgemaakte linzensoep, gevolgd door een kip tikka en sluit af met een verfrissende mango-lassi. Jij beleeft een heerlijke avond uit!
3-gangendiner
Vooraf
- Papadam
met yoghurt-muntsaus
Voorgerecht
- Tandoori chicken
fijn gekruide en gemarineerde kip uit de tandoori oven - Chicken tikka
gegrilde stukjes kipfilet gemarineerd in tandoorikruiden - Sheek kebab (lam of kip)
zacht gekruide gehaktrolletjes, geroosterd in de tandoori oven - Lamb tikka
stukjes gemarineerd lamsvlees uit de tandoori-oven met mintsaus - Linzensoep
met verse kruiden en koriander - Muligatwany-soep (vrij pittig)
kerriesoep met linzen, koriander, citroen en rijst - Onion bhaji
gebakken bolletjes ui met erwtenmeel, ei, paprika en verse kruiden - Samosa
diep gefrituurd driehoekig pasteitje met medium gekruide groenten of lamsgehakt - Chicken seek kebab
- Malay tikka
- Fish pakora (+ €2)
- Prawn-puree (+ €2)
fijn gekruide garnalen op zacht brood - King prawns butterfly (+ €2)
gepaneerde koningsgarnalen, salade en tamarindesaus
Hoofdgerecht
Tandoorischotels:
Licht gekruide gerechten, gemarineerd met speciale Indiase tuinkruiden, specerijen, citroen, yoghurt en koriander. Alle tandoorigerechten worden geserveerd met nan en salade.
- Tandoori kip
- Kip tikka
- Lamsvlees tikka
- Sheek kebab
- House tandoori special
- Malay tikka
- Tandoori koningsgarnalen (+ €2)
- Prawn-puree (+ €2)
fijn gekruide garnalen op zacht brood - King prawns butterfly (+ €2)
gepaneerde koningsgarnalen, salade en tamarindesaus
Tandooricurryschotels:
Deze tandoorigerechten worden na het bakken in de klei-oven verder bereid in de pan met toevoeging van uien, tuinkruiden, tomaten en specerijen. Geserveerd met basmati-pilawrijst.
- Tandoori kipcurry (medium)
- Tandoori kip madras (pittig)
- Tandoori kip dopiaza (medium)
- Kip tikka bhuna (medium)
- Kip tikka dopiaza (medium)
- Kip tikka madras (pittig)
- Lamstikka bhuna (medium)
- Lamstikka dopiaza (medium)
- Lamstikka madras (pittig)
Masala:
Deze gerechten zijn een bijzondere combinatie van tandoori en curry. Het is een zachte, milde smaak van gemengde cashewnoten, amandelen, verse room en tandoorisaus.
- Tandoori kip masala
- Kip tikka masala
- Lamstikka masala
- Butter chicken
met echte roomboter en mangopulp - Tandoori koningsgarnalen masala (+ €2)
Biriani:
Een traditioneel Indiaas gerecht van basmati-pillawrijst met amandelen, tomaten, komkommer en koriander. Het is geen curry. Er wordt een groentecurry bij geserveerd.
- Biriani groente
- Biriani kip
- Biriani lam
- Biriani kip tikka
- Biriani lamstikka
- Biriani garnalen (+ €2)
- Biriani koningsgarnalen (+ €2)
- Biriani speciaal (+ €2)
met kip, lamsvlees, garnalen en ei
Currygerechten:
Curryschotels zijn gerechten waarbij het vlees of de kip eerst gaar wordt gesudderd, om daarna in de braadpan verder bereid te worden. Met toevoeging van uien, tomaten, verse tuinkruiden en voor ieder gerecht worden er speciale specerijen gebruikt. Alle curry's worden geserveerd met basmati-pillawrijst.
Milde curry's:
- Korma
bereid met cashewnoten, rozijnen, amandelen, verse room en lichte kruiden - Passandra
een bijzonder mild gerecht gekookt met room, amandelen, wijn en verse kruiden - Malayon
zeer mild gekruid gerecht met zoete room, yoghurt, kokos, amandelen, ananas en banaan - Kashmiri
zeer mild gekruid gerecht met zoete room, kokos, lychee, amandelen en mango - Moglai
een combinatie van kruiden uit India, tezamen met room, gebakken ei, koriander en lente-ui
Medium-pittige curry's:
- Methi Gost
bereid met een speciaal Indiaas curryblad - Balti
bereid met mosterd, speciale Indiase kruiden, chili, verse knoflook en gember - Masala
bereid met ui, tomaten, groenten, koriander en verse kruiden - Basiscurry
een medium heet gerecht met een aroma van komijn, garammasala en koriander - Bhuna
een uitgebalanceerde saus van diverse specerijen zorgt voor een heerlijk medium scherpe kerrie - Saag/Methi Gost
Noord-Indiaas spinazie/methi-gerecht met uien en knoflook - Mushroom Gost
gekookt met champignons in een medium hete kerriesaus - Rougon Josh
de eigen smaak, wordt onder andere verkregen door het gebruik van tomaten, verse korianderbladeren en verse knoflook - Dopiaza
medium/heet gekruid gerecht, met rode en groene paprika, uien, tomaat, verse koriander en knoflook
Pittig tot zeer pikante curry's:
- Dansak
een oorspronkelijk uit Perzië afkomstig gerecht, gekookt met citroen, ananas en Indiase linzen (zoet, zuur en vrij pittig) - Jal Fiazi
een vrij pittig tandoori-currygerecht met tomaten, uien, paprika en verse kruiden - Pathia
tomatenpuree, knoflook, ui, chilipepers, suiker en citroen geven een scherpe en zoetzure smaak - Madras
vrij pittige tandoori-curry uit Zuid-India met hete kruiden en citroen - Cylon
kokosnoot, citroen, suiker en scherpe kruiden (pittig) - Vindaloo
zwarte peper, gember en rode chilipeper in een gerecht met een zeer scherpe smaak (zeer pittig)
Vegetarische hoofdgerechten:
- Karai Paneer
- Kurma Vegetarisch
bereid met amandelen, kokos en room, zeer mild - Saag Paneer (medium)
spinazie met versgemaakte kaas - Makhni Paneer
huisgemaakte kaas, bereid met room en verse kruiden - Karai vegetarisch (medium)
groenten met ui, peper, koriander en methiblad - Dansak vegetarisch
groenten met citroen, knoflook en linzen - Motr Paneer
Dessert
- Mango-lassi
- Dame blanche
- Kaneel-ijs
- Mango-ijs
- Gulab jumin
- Kulfie